Suomen suuret rock-konsertit 2015

Sen lisäksi, että Suomen vilkas festarikesä tuo lukuisia isoja yhtyeitä Suomeen, saa Suomi vuonna 2015 myös lukuisia isoja ulkomaalaisia rock-yhtyeitä vierailulle.

Motörhead

Näistä yksi suurimmista on Motörhead, joka saapuu sopivasti Suomen itsenäisyyspäivänä eli 6.12.2015 Helsinkiin. Toivottavasti konsertti toteutuu, sillä ikuisesti elävän Lemmy Kilmisterin terveydentila on jälleen viime aikoina aiheuttanut konserttien peruuntumisia.

Nickelback

Syyskuussa Hartwall areenan valloittaa Nickelback. 30.9.2015 keikan heittävää Nickelbackia kritisoidaan rock-piireissä usein siitä, että kyseessä ei ole kunnon rock-bändi, mutta ostava yleisö on toista mieltä ja Nickelback on yksi suosituimmista rock-yhtyeistä.

Linkin Park

Jämsän Himos Park pyrkii hyödyntämään uutta tapahtumapuistoaan, ja aloittaakin komeasti, sillä ensimmäinen vieras lavalla tulee olemaan Linkin Park 31.8.2015. Viimeksi Linkin Park vieraili Suomessa 2011 kesällä Kaisaniemessä, joka oli tuolloin loppuunmyyty.

Nightwish

Myös kotimaan riveistä löytyy iso nimi, nimittäin Nightwish tekee Suomessa kaksi isoa konserttia. Ensimmäinen oli 6.6.2015 ja suosion takia järjestetään myös toinen konsertti 31.7.2015 Tampereen Ratinan stadionilla.

Rise Against

Vähän pienempi yhtye, mutta suosiossa isojen rinnalla hyvin pärjäävä Rise Against saapuu lokakuun 16. päivä Suomeen. Yhtyeestä on pikkuhiljaa tullut Suomen vakiokävijä niin festivaaleilla kuin omillakin keikoillaan. Yhtye on sanoituksissaan kantaaottava ja puolustaa mm. eläinten oikeuksia kuin myös kertoo oman kantansa poliittisen tilanteen suhteen.

AC/DC

Heinäkuussa saadaan myös legenda Suomen vierailulle, nimittäin AC/DC soittaa keikan Hämeenlinnassa 22.7.2015. Lippuja on myyty jo ennakkoon runsaasti ja konsertista odotetaankin kesän suurinta tapahtumaa.