Suuret rock-yhtyeet

Maailman suurimpien rock-yhtyeiden nimeäminen on haasteellista ja vahvasti mielipiteisiin perustuvaa myös. Hyvänä pohjana vertailulle kuitenkin voi mainita sen, että yhtyeen on täytynyt vaikuttaa merkittävästi rockin kehitykseen ja luoda jotain ikimuistoista. Tämän vuoksi The Beatles kuuluu yksiin ehdottomasti suurimmista rockin alkuaikojen yhtyeistä ja jolla oli suuri vaikutus jo silloin, kuin myös tänä päivänä.

Ramones

Yksi merkittävä yhtye on Ramones, joka yksinkertaisilla ja hakkaavilla punkrock-lauluillaan nousi huikeaan suosioon. Yhtye yksinkertaisti musiikin aikana, jolloin suuret, monimutkaista progressiivista rockia soittavat yhtyeet olivat suosiossa. Blitzkrieg Pop on kenties yhtyeen suosituin laulu, jota kuunnellaan vielä tänäkin päivänä samalla intohimolla kuin sen julkaisuvuonna 1975.

Led Zeppelin

Tämän progressiivisen rockin kauden kuuluisin yhtye oli Led Zeppelin, joka kuuluu myös ehdottomasti kaikkien aikojen kuuluisimpiin rock-yhtyeisiin. Tämän voisi todeta jo pelkästään albumien myyntejä vertailemalla, sillä Led Zeppelin on myynyt yli 300 miljoonaa kappaletta, joka on kaikkien aikojen suurimpia äänitemyyntilukuja. Rock-musiikin historiasta voit lukea enemmän artikkelistamme Rock-musiikin lyhyt historia.

Nirvana

Nirvana 80- ja 90-lukujen vaihteessa on jäänyt rock-musiikin historiaan myös suuren muutoksen tuojana. Grunge-tyylin kehittäjänä historiaan jäänyt yhtye nousi huippumenestykseen ja myi jo pelkästään Yhdysvalloissa 25 miljoonaa albumia ja 75 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti – tämä siitäkin huolimatta, että yhtye ehti julkaista vain kolme albumia yhtyeen lyhyenä toiminta-aikana. Näistä Nevermind elää edelleen vahvasti kaikkien mielissä. Nirvanan lyhyt, mutta menestyksekäs ura päättyi tunnetusti Kurt Cobainin itsemurhaan 1994.

Pink Floyd

Suurimpien rock-yhtyeiden joukkoon voi lukea myös Pink Floydin, joka mullisti aikanaan rockin tuomalla progressiivisen monimutkaisuuden ja psykedeelisyyden mukaan rokkitouhuihin. Vielä tänäkin päivänä yhtye on huippusuosittu ja yhtyeen jäsenistä Roger Waters kiertää maailmaa edelleen The Wall -kiertueella, jossa Pink Floydin alkuperäinen teos esitetään niin kuin se alun perin pitikin; tietenkin nykyajan teknisen kehityksen tuomalla mahtipontisuudella.