Guns N’ Roses – matka menestykseen

Yhtyeen alkuajat

Legendaarinen hard rock-bändi Guns N’ Roses on yli 30-vuotisen olemassaolonsa aikana käynyt läpi lukuisia eri vaiheita. Yhtyeellä on myrskyisä historia, mutta yksi hahmo on pysynyt läpi kaikkien vuosikymmenten: Guns N’ Rosesin perustaja, biisintekijä ja laulusolisti Axl Rose.Vuoden 1985 maaliskuussa perustettiin ensimmäinen versio Guns N’ Rosesista, mutta kesti muutaman kuukauden ennen kuin bändi muokkaantui pysyvämpään kokoonpanoonsa. Yhtye otti musiikin tekemisen tosissaan ja lähti itseorganisoidulle kiertueelle. Kesti ainoastaan kahdeksan kuukautta, ennen kuin Guns N’ Roses sai ensimmäisen levytyssopimuksensa.Appetite for Destruction oli yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto, ja siitä lohkaistiin singlet Welcome to the Jungle ja Sweet Child o’ Mine. Guns N’ Roses ei saanut ensimmäiselle albumilleen kunnollista soittoaikaa radiossa ja MTV:llä ensimmäisenä vuonna, mutta sai silti uskollisia faneja, jotka vaativat bändin musiikkia ja musiikkivideoita soitettaviksi enemmän ja parempina aikoina. Tämä nosti Sweet Child o’ Minen kesän 1988 hittibiisiksi.

Legendaksi legendojen joukkoon

Tulevat vuosikymmenet toivat paitsi vaihtuvia bändin jäseniä, myös lisää hittibiisejä. Chinese Democracy, Paradise City, November Rain, You Could be Mine, Civil War ja Patience ovat monien muiden ohella paitsi Guns N’ Roses -fanien, myös muiden hard rockin ystävien soittolistoilla.Bändin menestys on inspiroinut vuosien saatossa lukuisia oheistuotteita. Kasinopelien tekijä NetEnt innostui rockin legendoista ja loi videoslottipelien Rock-trilogian, jossa Guns N’ Roses sai kunnian olla ensimmäinen. Toinen slotti annettiin Jimi Hendrixille ja viimeinen Motörheadille.Kolikkopeliä voi pelata yhtyeen hittibiisien säestyksellä, ja se on pakattu täyteen erikoisominaisuuksia, kuten ristin muotoinen wild-symboli ja Bonus Wheel, joka on onnenpyörä. Pyörä tarjoaa ilmaiskierroksia, käteisvoittoja, ja monivalintapelin, josta voi voittaa ilmaisia pyöräytyksiä tai käteistä. Panostaa voi välillä 0,20 – 400 euroa.

Nykypäivä

Guns N’ Roses palasi alkuperäiseen kokoonpanoonsa vuonna 2016 ja lähti Not in This Lifetime -kiertueelle huhtikuussa 2016. Kiertue kulkee ympäri maailman, ja myös suomalaiset fanit pääsivät rokkaamaan bändin mukana Hämeenlinnassa vuonna 2017. Kiertueella kuulee bändin hittibiisejä, mutta myös uutta tuotantoa on luvassa. Vuoden 2018 elokuussa bändin kitaristi Slash ilmoitti, että Axl Rose on työstämässä uusia biisejä bändille.